Centru colectare și sortare – Colegiul ”Petru Maior” – Reghin

Centru colectare și sortare – Colegiul ”Petru Maior” – Reghin

Strada Gării 20, Reghin 545300, Romania
Sprijin pentru UCRAINA
Categorie: Inițiative întrajutorare
Categorie: Centre colectare și sortare
Colectăm
Perioadă (zile): 5
Program de lucru: Zile lucrătoare
De la ora: 8
Până la ora: 14
Nivel: Centru colectare și sortare
De la copii… PENTRU COPII!
❗️În aceste zile, gândurile noastre se îndreaptă înspre drama trăită de cei din Ucraina.
❗️În acest sens, elevii și profesorii de la Colegiul ,,Petru Maior” doresc să dea o mână de ajutor celor care trec prin aceste momente grele, deoarece împreună suntem mai puternici!🤗🤝
„Ziua de 24 februarie 2022, ziua în care s-a declanșat invazia, va rămâne în memoria tuturor oamenilor din Ucraina, din întreaga Europă și din lume, cea mai neagră zi de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Acest demers al Rusiei a fost pregătit din timp, dar puțini erau aceia care se  așteptau la o asemenea întorsătură a lucrurilor. Totul s-a petrecut rapid și în forță, încât a luat prin surprindere pe toată lumea. Era ca în filme, nu-ți venea să crezi că e ceva real, că se petrece cu adevărat. Atacuri dezlănțuite erau îndreptate asupra Ucrainei din toate părțile, semănând frică și groază, era o atmosferă apocaliptică, peste  tot se auzeau și se vedeau explozii puternice și incendii uriașe, aducătoare de moarte. Sirenele din orașe avertizau populația de atac aerian, spre a se ascunde în locurile mai ferite și a se salva de la moarte. Aeroporturi și baze militare bombardate, obiective strategice atacate din toate părțile, blocuri de locuințe lovite de rachete și proiectile, case distruse, incendii devastatoare și nori negri de fum, oameni înspăimântați care încercau să se salveze alergând în toate părțile fără să știe unde, acesta era tabloul de infern ce se arăta la orizont.  Bărbații între 18 și 60 de ani au fost mobilizați și s-au înrolat ca voluntari în armata țării spre a-și apăra patria, „sărăcia și nevoile și neamul”, cum spune Poetul, iar o mare parte a femeilor au fugit din calea războiului și a morții, luându-și copiii în brațe și îndreptându-se spre alte țări, ca refugiați. E atât de impresionant, și înfricoșător în același timp, să vezi mulțime de oameni la graniță înghesuindu-se spre a trece cât mai repede dincolo. Imaginile văzute la televizor, în care erau mame cu copii mici și foarte mici, unii chiar la sân, ne-au impresionat și ne-au mișcat și pe noi până la lacrimi. Oare ce poate fi mai emoționant decât să vezi copii mici, cu jucăriile preferate în mână, care încă nu pricep absolut nimic din ceea ce se întâmplă, duși de mămicile lor peste graniță, la Siret, Sighetul Marmației, Isaccea etc, întâmpinați  cu multă compasiune și dragoste, în același timp, de către voluntari români și oameni veniți din toate părțile țării să dea o mână de ajutor, oferind cazare și masă acestor nevinovați și bătuți de soartă”, afirmă prof. Gheorghe Ciprian Dărăban, directorul Colegiului ”Petru Maior” din Reghin.

Sprijin pentru UCRAINA: Informare cazări persoane fizice*

Studiați materialele:

Poți semnala orice suspiciune de trafic de persoane la HelpLine ANITIP 0800.800.678 (în România) sau la Crisis Textline-ul eLiberare 0757.749.845.

Share:

ID: 6198
Publicat 1 martie 2022
Vizualizări: 301
074 * * * * * * * * *

Trimite mesaj

Send a message
© 2022 Asociația OUR LIFETIME! Toate drepturile rezervate. Proiect dezvoltat prin EXPERT SOLUTION DEVELOPER.